Mosteri

I september 2006 startede vi eget mini-mosteri. Et lille produktionsanlæg, til vores eget koldpresset most, blev etableret.

Meget er dog siden blevet ændret , da man jo bliver klogere med årene. Lidt større produktionsapparat og ændrede arbejdsgange, samt mindre omstruktureringer.

I starten var vi blot os selv, Thomas og Tina, i dag har vi også 2 fuldtidsbeskæftigede, samt en hel del unge mennesker i fritidsjob.

Alle æbler der bruges til vores most, dyrkes og håndplukkes i egen plantage. Der anvendes udelukkende 1. sorterings æbler til alt vores most. Æblemosten koldpresses på gammel- dags manér - uden nogen form for tilsætning. Mosten pasteuriseres (opvarmes til 80 grader) for at opnå længere holdbarhed. Holdbarheden er fra produktionsdagen 18 måneder og efter åbning 3-4 dage på køl for flaskerne og 5 uger på køl for Bag in box. Mosten bør omrystes i flaskerne, da den indeholder fine partikler af frugtkød, som er med til at give den gode, naturlige smag. 

Det er langt fra alle æbler vi kan bruge til mosten. Vi har vurderet, at en del æble-sorter gør mosten for sød og det ønsker vi absolut ikke. Vores most skal være frisk og kraftig i smagen, med en anelse ”bid” i – som spiste man et æble direkte fra træet!

Del på Facebook